11 Nisan 2012 Çarşamba

Elmalı Kek

Malzemeler;

5 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek  yağı
2 tatlı kaiığı dolusu tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5  adet elma
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi (olmasa da olur)

Yapılışı;

şeker ve yumurtayı mixerle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine elma ve ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyin ve tekrar çırpın. Kekiniz kıvam alınca kabuğunu soyduğunuz elmaları kuşbaşı doğrayıp kekin içine atın varsa cevizi de ilave edip bir spatula ile karıştırın ve pişirme kağıdı ile kapladığınız en büyük dikdörtgen borcama yayın. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika civarında pişirin. Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez serip 1 saat dinlendirin.

Bu kek vanilyalı sos veya vanilyalı dondurma ile servis edlebilir.

Ben genelde Dr. Oetker'in hazır vanilya sosunu kullanarak servise sunuyorum.

Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder