11 Nisan 2012 Çarşamba

Mercimek Köfte

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3,5 su bardağı su
1 çay bardağından 1 parmak az zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
 1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
yarım demet maydonoz

Yapılışı

Mercimekleri iyice yıkayıp suyunu süzün ve belirtilen miktarda su ile haşlanmaya bırakın. Mercimekler suyunu çektiği zaman bulguru ileve edip 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ateşi söndürün ve demlenmeye bırakın. Bu arada yağla soğanı kavurun. soğanlar kavrulunca her iki salçayı ilave edin ve kavurun. En son tuz ve kimyonu da ilave edip karıştırın ve bu harcı mercimeğin üzerine dökün. Bu harcın tamanı ılıyınca ince kıydığınız maydonozu ilave edip köfte yapar gibi elinizle yoğurarak şekil verin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder