Portakallı Kereviz
Malzemeler;
4-5 adet mümkünse sapları da olan kereviz
1 küçük havuç (halka halka doğranmış)
2 adet orta boy kurusoğan
2 adet portakal (1,5 sıkılacak yarım portakal dilimlenecek (her bir dilim 4 e bölünecek)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
Yapılışı;
Öncelikle büyük bir kaseye su koyun ve soyup arzu ettiğiniz şekilde doğradığınız kerevizleri kararmaması için bekletmeden suya atın. sap ve yapraklarını ayrı su dolu bir kapta toprağından arınması için ıslatın.
Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında saydamlaşana kadar kavurun. Soğanlar kıvama gelince doğranmış birkaç kereviz sapını ve havucları ileve edin şöyle bir karıştırıp şeker ve tuzunu katın. 1-2 dakika daha çevirdikten sonra kerevizleri sudan alarak tencereye alın üzerine limon ve portakal suyunu gezdirin dilimlenmiş portakal dilimlerini de ilave ettikten sonra şöyle bir karıştırın. İlk 5 dakika orta ateşte tutun ve tekrar karıştırın sonra altını kısıp kısık ateşte 25 dakika daha pişirip altını kapatın. Kerevizlerin kararmaması için en az 45 dakika tencerenin kapağını açmayın. Serviz tabağına alınca doğradığınız kereviz yapraklarını üzerine serpiştirin. Kerevizlerin sap ve yaprakları yoksa dereotu veya maydonoz ile de servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder