Tiramisu
Malzemeler;
4 adet yumurta akı
4 çorba kaşığı toz şeker
1,5 paket labne peyniri (300 gr)
1 paket krema (200 ml)
2 paket Vincenzo marka ya da benzeri kedi dili
Kakao
Islatmak için;
2 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı nescafe
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı konyak veya badem likörü (eklenmese de olur)
Yapılışı;
Öncelikle ıslatma sosunu hazırlayın ve bir köşede ılımaya bırakın.
Derin bir kasede yumurta akları ve toz şekeri mixerle çok katı olana kadar çırpın.
Ayrı bir kapta labne peynirini krema kıvamı alana kadar çırpın ve yumurta aklarına ekleyin(labne peynirinin altında biraz su oluyor onu mutlaka süzün).
Yine ayrı bir kapta kremayı katılaşana kadar çırpın ve yumurta aklarına ekleyin (bazı kremalar çok cıvık oluyor kutuyu elinizle yoklayarak en katısını almaya çalışın)
Bu 3 karışımı tahta bir kaşık yardımı veya spatul ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.
35 x 25 çapındaki (en büyük dikdörtgen borcam) borcama 1 paket kedi dilin yayın. Üzerine nescafeli karışımda dökerek ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını dökün. Kalan 2. nci paket kedi dillerini kremanın üzerine yayın ve nescafeli karışım ile ıslatın. Kremanın kalanını da üzerine yayın ve buzdolabında en az 8 saat bekletin.
Servise sunmadan önce bir elek yardımı ile üzerini kakao ile kaplayın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder